Skip to content

Verbinden in samenwerken

Samenwerken is essentieel voor Johan

Samenwerken is essentieel voor Johan
Ook als ICT-er werkte Johan graag samen. Hij begeleidde projecten waarbij hij ontwikkelaars van de automatiseringsafdelingen verbond met de gebruikers, om ervoor te zorgen dat de software zo goed mogelijk aansloot bij de gebruikersbehoefte. Het samenwerken met anderen is voor Johan wezenlijk om te kunnen verdiepen en verbinden.

Naast zijn praktijk is Johan daarom ook werkzaam op verschillende andere manieren en hij vindt plezier en zelfontwikkeling in de volgende activiteiten:

Free Man Festival

Het Wildeman Festival is een uniek festival voor mannen die helemaal zichzelf willen zijn en zich willen blijven ontwikkelen.

“Het Wildeman Festival is een bijzondere ervaring. Met mannen onder elkaar ontstaat er een energie die ongekend is. Dat geeft me de kans om te zakken in mijn lijf en waar te nemen wat er echt toe doet. Het samen zijn met mannen brengt voor mij broederschap en veiligheid die terug gaat naar de oude rituelen. Graag wil ik mannen helpen om hun eigen plaats in te nemen en vanuit het hart te leven.”

Samen met Arjan Verschuur, Klaas Otten en Ronald Snel vormt Johan de Coöperatie Wildeman U.A.. Met het Wildeman Festival en andere activiteiten willen zij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en heling van mannen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Free_Man_Echt_Mooij_Fotografie.logo-0957
milton-trager-c
Organizer van de Trager opleiding

Trager gaat uit van lichaam en geest. Het is een bewegingsleer die gericht is op ontspanning en grotere beweeglijkheid. De Trager Approach is ontwikkeld door de Amerikaanse dokter Milton Trager. Na een lange en succesvolle carrière als therapeut besloot hij anderen deze bijzondere kennis bij te brengen. Inmiddels zijn er duizenden gecertificeerde Trager Practitioners over de hele wereld. Johan Meijen is daar één van.

“Je vrij voelen in je eigen lichaam is de basis voor bewustzijn. De Trager opleiding heeft me geleerd dat werken met het lichaam vanuit een vrije, zachte en ongedwongen manier een diep effect kan hebben om dagelijkse spanning los te laten en meer levenslust te ervaren. Of zoals Milton Trager het zelf mooi zei:  “Elke zachte beweging in het weefsel stuurt een boodschap in de vorm van een positieve gevoelservaring naar het onbewuste. En een ophoping van zulke positieve ervaringen kan negatieve patronen doen wankelen zodat het positieve overheerst.”

Johan heeft zijn hart gevolgd en een groot deel van de Trager opleiding op zich genomen. Zodat deze mooie methode zijn weg mag vinden naar mensen die voor het eerst het lichaam gaan ervaren. En als een kopstudie voor onder ander fysio-, massage- en andere lichaamsgerichte therapeuten de mogelijkheid te bieden om er een waardevolle methodiek bij te krijgen.

Partnermassages en massageweek

Aanraken en aangeraakt worden. Samen met Marianne Pijnenborg geeft Johan workshops over partnermassage en een zomer massageweek. In een relaxte sfeer leer je een ontspanningsmassage geven en geniet je van de massages die je ontvangt. Door elkaar met gevoel en aandacht te masseren kan er een verdiepende verbinding ontstaan die verrijkt.

“Met volle aandacht samen zijn met je partner is zo belangrijk. Een partnermassage is de perfecte gelegenheid om samen tot een diepere connectie te komen. Je wordt uitgenodigd om daarbij te vertrouwen op je intuïtie en te geven wat goed voelt voor jezelf en de ander. Ontspannen, genieten en mogen zijn wie je bent zijn ingrediënten van deze dag.”

Naast masseren is er ook ruimte voor momenten van stilte en speciale oefeningen waarbij je jezelf en de ander op een liefdevolle manier gaat ontmoeten.

Marianne
Peter-Levine
Assisteren Somatic Experiencing opleiding

Peter A. Levine is de grondlegger van de methode Somatic Experiencing. Hij was benieuwd waarom dieren in hun natuurlijke habitat na een (levens-)bedreigende situatie vrijwel niet en mensen regelmatig wel getraumatiseerd raken.

“Deze wetenschappelijke benadering heeft me geleerd om weten en voelen te combineren en te zien aan de lichaamsreactie van een cliënt wat er nodig is om een ervaring te geven die positief uitwerkt.”

Johan is assistent bij de de driejarige Somatic Experiencing opleiding om in een groep gelijkgestemde te werken en voeding te blijven houden vanuit het veld van psychologen, psychosomatisch fysiotherapeuten, rebalancers, kindertherapeuten, osteopaten, gestalttherapeuten en andere professionals die deze opleiding als kopstudie volgen.

(No-)Bodywork

Samen met Marjon van Opijnen geeft Johan de (No-)Bodywork avonden bestaande uit bewegen, bewustwordingsoefeningen, ademwerk en meditatie. Deze avonden zijn spontaan ontstaan als een resultaat van uitwisselingen, waarbij zij het wederzijdse plezier, kennis en inzichten niet langer voor zichzelf wilden houden, maar met anderen delen.

“Het raakt me als ik te horen krijg als door mijn sessies en deze workshops iemand zich beter gaat voelen, meer thuis komt in haar lijf. En daardoor zoveel vertrouwen heeft opbouwt dat ze als het ware naar toe heeft kunnen groeien om een borstbesparende operatie met vertrouwen te kunnen ondergaan.”

1708-Marjon