Loading…

Praktische informatie

Praktische informatie

Ik vind het belangrijk om in rust en met alle aandacht te kunnen werken. Tijdens de eerste sessie beginnen we met de intake, waarin ik je vraag wat je klachten, verlangens en behoeften zijn, naast achtergrondinformatie die nodig is voor de behandeling. In de tweede helft gaan we aan het werk, zodat je kunt ervaren hoe dit voor je is. Aan het eind van deze sessie kijken we of ik iets voor je kan betekenen in een vervolgtraject.

Tarieven en vergoeding (2019):

  • Sessie Ontspanning en herstel, duur ongeveer 1 uur voor € 60,-, of 1 ½ uur voor € 85,-.
  • Sessie Verbinden en verdieping, duur ongeveer 1 ½ uur voor € 85,-.

Het is gewoonlijk zinvol om meerdere keren af te spreken. In het begin is het meestal fijn om één keer in de twee weken te komen. Later in het traject wordt de tussenliggende periode vaak langer.

Vanwege mijn lidmaatschap van de Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten (VNT) vergoedt een groot aantal aanvullende zorgverzekeringen een deel van mijn behandelingen, zie overzicht vergoedingen 2019. Er is geen verwijsbrief nodig.

Na afloop van de sessie word de factuur je deze per e-mail toegestuurd met het verzoek het bedrag binnen 14 dagen over te maken naar het vermelde IBAN-nummer. Bovenstaande tarieven gelden voor particulieren en zijn BTW vrij. Mocht de hoogte van het tarief gezien je  inkomen een probleem zijn, dan is hier overleg over mogelijk. Voor zakelijke opdrachtgevers gelden andere tarieven.

De behandeling wordt omschreven als ‘Prestatiecode 24005 – Behandeling overige natuurgeneeskunde,’ conform de afspraken met de beroepsvereniging VNT en verzekeringsmaatschappijen. Als je een andere omschrijving wenst, dan kun je dit tevoren aangeven.

Een afspraak verzetten of annuleren is kosteloos tot 48 uur (= 2 werkdagen) voor de afgesproken tijd. Daarna wordt het hele bedrag in rekening gebracht.

Meer informatie en afspraak maken

 

Niet iedereen verkeert in de positie een persoonlijk therapie- of coachingtraject zelf te kunnen betalen. In bepaalde gevallen is het mogelijk toch financiële middelen te vinden:

  • Zelfstandigen kunnen dit als bedrijfskosten opvoeren (coaching).
  • Werkgevers zijn soms bereid een deel van een behandeling te betalen, als die het functioneren van hun medewerker ten goede komt.
  • Persoonlijke begeleiding kan desgewenst ook plaatsvinden in het kader van een re-integratietraject (IRO).

Ik ben aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen en bekend bij de volgende opleidingen als therapeut:

Dat geeft je de zekerheid dat mijn praktijk aan hoge kwaliteitsnormen voldoet en alle informatie tijdens de behandeling vertrouwelijk wordt behandeld.

Rebalancing Nederland heeft een eigen klachtenregeling voor wanneer je je als cliënt door het handelen of nalaten ervan door een Rebalancer benadeeld voelt of anderszins ernstige kritiek hebt op de beroepsuitoefening.  Tevens is het mogelijk om een geschil in te brengen bij de SCAG.

De praktijk is geregistreerd in het AGB-register (www.agbcode.nl):

  • AGB-code praktijk: 90-063223
  • AGB-code zorgverlener: 90-103885

Privacyverklaring

Ik bewaar je e-mailadres en telefoonnummer om je te kunnen informeren en bereiken. Daarnaast ben ik wettelijk verplicht om een dossier aan te leggen en te bewaren. Je dossier bevat aantekeningen over het verloop van de sessies, het intake- en evaluatieformulier. Ik doe mijn uiterste best om je privacy te waarborgen en zal zorgvuldig omgaan met je persoonlijke gegevens.