Skip to content

Wie is Johan?

Johan Meijen
Wie is Johan?

Johan Meijen is een erkende therapeut op het gebied van lichaamswerk en bewustzijn. Hij groeide op in de omgeving van Rotterdam en woont sinds 2003 in de prachtige bossen van Lage Vuursche.

“Na twintig jaar in de ICT te hebben gewerkt, kreeg ik de behoefte om mezelf verder te ontwikkelen. Na diverse cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling kwam ik in aanraking met Rebalancing. Er ging een wereld voor me open. Mijn doel is om mensen te begeleiden naar meer bewustzijn, waardoor ze in staat zijn bestaande patronen te voelen, herkennen en doorbreken en daardoor nieuwe keuzes kunnen maken. Mijn motto is: wanneer je oordeelt, stop je met luisteren.”

Wat doet Johan?

Sinds 2007 heeft Johan zijn eigen praktijk, middenin de bossen van Lage Vuursche en op zijn tweede verblijf op Hof van Moeder Aarde in Neede. Daar brengt hij mensen tot ontspanning en bewustzijn. Johan is een gecertificeerd Rebalancer met nascholingen op het gebied van Somatic Experiencing en de Trager Approach.

Rebalancing is een unieke en diepgaande vorm van lichaamswerk. Het nodigt je uit om het contact te herstellen met wie je van nature bent en daarin te ontspannen. Rebalancing raakt je op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.  Daardoor kun je je bewust worden van de gewoontepatronen en denkbeelden die je levens- en lichaamshouding bepalen en beperken.

Somatic Experiencing of traumatherapie of is een methode voor het helen van trauma die werkt met lichaamsbewustzijn. Deze richt zich in de eerste plaats op de symptomen van het trauma in het lichaam en zenuwstelsel. Sensaties zijn de taal van het lichaam, het ervaren van de lichaamsensaties wordt gebruikt als ingang voor het verwerken van trauma.

Trager is een prettige en effectieve vorm van bewegingseducatie die gericht is op ontspanning en grotere beweeglijkheid. Trager gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. Door de zachte, ritmische bewegingen en aandachtige aanraking leer je dieper te ontspannen en vrijer te bewegen. Trager geeft je het weldadige gevoel thuis te zijn in je lichaam.

Waar staat Johan voor?

“Integriteit, respect, zelfontwikkeling en verbinding zijn mijn kernwaarden. Door middel van lichaamswerk en bewustzijn creëer ik een veilige omgeving voor mijn cliënten. Daarin voelen zij zich vertrouwd om oude patronen te herkennen en te doorbreken.

Al je ervaringen en overtuigingen laten hun indruk achter in je lichaam en uiten zich in je houding, ademhaling en spierspanning. Bij Rebalancing word je je door aandacht en aanraking bewust van de spanning in je lijf en mag je alles voelen en accepteren wat er is.”