Skip to content

Bezielde Body Boost

Moeiteloos genieten van je lijf en jezelf

Bezielde Body Boost workshops zijn er voor iedereen die zijn lijf als een bron van bezieling en ontwikkeling wil ervaren. Je mag je hoofd laten rusten en de impulsen van je lichaam ontdekken.

We noemen het Bezielde Body Boost vanwege de moeiteloosheid waarmee we ons lijf, onze beweging en adem verkennen en verdiepen. En verrassen je met elementen die in jezelf te ervaren zijn, zoals vrijheid, speelsheid, ruimte, sensualiteit, ontroering, ontspanning en heelheid. In de moeiteloosheid kan een enorme diepe verbinding gevoeld worden.

Bezielde Body Boost - Hypsi

Dagworkshop 1 oktober – Thema ‘Verandering’

– Alles verandert altijd –

Of je nou wilt of niet, je hebt voortdurend te maken met veranderingen, groot en klein, langzaam, abrupt, plotseling of langverwacht. Van een radicale ommekeer in je leven tot kleine subtiele ontwikkelingen. We zitten begin oktober in de overgang van zomerse energie en volle bloei naar oogsten, de balans opmaken en loslaten dat bij de herfst hoort.

In deze natuurlijke periode van verandering bieden we een dag aan om te ervaren wat jouw lichaam je te vertellen heeft over je verlangens – de ontwikkeling die van binnenuit wil vormkrijgen, en over hoe je omgaat met, soms ongewenste, gebeurtenissen die vragen om een antwoord van binnenuit. Contact maken met de wijsheid van je lichaam brengt je dieper bij je innerlijke bron en geeft soms mogelijkheden die je niet had kunnen bedenken!

Dagworkshop 3 december – Thema ‘Vertragen en meebewegen’

–  Uiterlijke rust is innerlijke groei –

Net zoals in de natuur, in onze ademhaling en het kloppen van ons hart heeft ontwikkeling en groei een ritme. In de uitademing ontstaat ruimte. In de ontspanning van het hart stroomt het bloed door tot in alle lichaamsdelen. Voor persoonlijke groei moeten we oude patronen afbreken en opruimen. In de winter vindt transformatie ondergronds plaats door te rusten en het onbekende in te gaan.

Deze dag aan het begin van de winter staat in het teken van vertragen, zodat je in contact kunt komen met de subtiele energie in de onderstroom. Waar brengt het je als je daarin meebeweegt, zonder intentie of wilskracht. Durf je daarop te vertrouwen? Wat zegt jouw lichaam je als je het onbekende ingaat, niets ‘doet’ en niets tegenhoudt. Hoe ga je in je dagelijks leven om met niet weten. Contact maken met diepere lagen door aandacht, adem en aanraking.

Begeleiding

Vanuit jarenlange ervaring met lichaamswerk, dans, meditatie en ademwerk begeleiden Johan Meijen, Marjon van Opijnen en Monique van Laerhoven je op een speelse, lichte en toch diepgaande manier. Met beweging, meditatie, ademwerk, dans en reflectie. Je geeft je lichaam en je ziel een boost, zodat je soepeler door je dagelijks bestaan heen beweegt.

Johan Meijen

Johan geniet er van om groepen mensen in hun lijf te brengen en op een integere en betrokken manier met anderen samen te werken.

Marjon van Opijnen

Marjon brengt beweging en houd er van thema’s die spelen te onderzoeken met het lichaam als belangrijk kompas.

Monique van Laerhoven vk

Monique houd van werken met het lichaam als bron van wijsheid om naar te luisteren. En van de oneindig veel mogelijkheden die het lichaam heeft om expressie te geven aan wat er in je leeft.

Praktisch informatie
zondag 1 oktober

  • van 10.00 tot ca. 17.00 met potluck lunch.
  • Hof van Moeder Aarde, Bliksteeg 1, 7161 PG Neede, Nederland
  • Maximaal aantal deelnemers 10
  • Kosten:  € 65  / € 85

 

 

Vol, alleen aanmelden voor de wachtlijst mogelijk

 

 

Praktisch informatie
zondag 3 december

  • van 10.00 tot ca. 17.00 met potluck lunch.
  • Hof van Moeder Aarde, Bliksteeg 1, 7161 PG Neede, Nederland
  • Maximaal aantal deelnemers 10
  • Kosten:  € 65  / € 85